Меню
Головна Блог Що дарувати на хрестини

Наші новини

Популярні товари

Що дарувати на хрестини

19.06.2016

Що дарує хресний на хрестини?

   Якщо ви батьки, то головний ваш подарунок - вибір хресних батьків. На їх роль Ви повинні запросити людей, яким можете довірити життя і виховання своєї дитини. Хресні повинні не тільки дарувати на свята подарунки, вони повинні підтримувати і допомагати дитині все життя і матеріально, і, головне, духовно.

Подарунки від хрещеної

   Крижма мереживнаЯкщо Ви хрещена мати, то ваш подарунок – хрестильний одяг. Існує давня традиція, в якій хрещена дарує маленькому чоловічкові ковдрочку (крижму),щоб закутати його після занурення в воду, а так само хрестильницю сорочку і чепчик з стрічками.Хрестильна сорочка

    Є думка, що колір стрічки, блакитний або рожевий, не має значення, але це не так. Ця традиція має своє історичне коріння. За часів Катерини II, існувало дві вищі нагороди: Орден Андрія Первозванного і Орден мучениці Катерини. Перша нагорода призначалася чоловікам, які особливо відзначилися, друга, відповідно, не менше видатним жінкам. До Ордену Катерини кріпилася стрічка з червоним відтінком, а до Ордену Андрія - синього. Кмітливий народ взяв це собі на замітку, і за кольором стрічок став розрізняти стать новонароджених. Білосніжна хрестильна сорочка, є символом чистої душі після прийняття Таїнства, а ковдрочка носить суто практичний характер: щоб малюк не замерз.Хрестильна шапочка

    Хрестильний одяг і крижму зберігають все життя.

   
Якщо Ви хрещений батько, то повинні сплатити церемонію і накрити стіл для гостей. Хресний купує дитині хрестик і ланцюжок. 

   Якщо Ви гість, то у вас найширший вибір подарунків. Гості можуть дарувати що завгодно: і одяг, і іграшки. Однак, якщо Ви хочете зробити подарунок, який підходить саме до цієї важливої події, піднесіть імениннику Біблію, срібні дзвіночки або красиву фігурку (іконку) Богоматері з Немовлям.


ложечка з срібла   Є ще один подарунок дитині, що дарують на хрестини з давніх пір. Це маленька ложечка з срібла.   Вважається, що такою срібною ложкою ви оберігаєте дитину від хвороб. Цей хрестильний подарунок абсолютно точно залишиться у дитини на все життя. При бажанні на ложечці можна зробити відповідне до нагоди гравіювання: ім'я дитини, символ християнства, або зображення немовляти.

Подивитися й купити подарунок на хрестини ви можете в нашому магазині >>>

Поділіться нашою статтею в соц. мережах

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар


Товар додано в корзину
Оформити замовлення Продовжити покупки